БИО Магданоз Италиански
- Наличност: В наличност
БИО Магданоз Италиански
Едър, ароматен сорт, подходящ за саксийно отглеждане.
Сорт с едри и облистени розетки с широки, лъскави листа. От него се използват едрите му листа за свежа консумация или в изсушен вид. Може да се отглежда на открито, в оранжерии, саксии и т.н.
Съдържанието на полезни за организма вещества в растението е наистина впечатляващо. Италианският магданоз е от сорт магданози, който имат високо съдържание на витамини (А, С, К) и минерали, бета – каротин (мощен антиоксидант), лутеин, омега – 3 мастни киселини, фолиева киселина, апигенин, миристицин и най-вече желязо.
Инструкции за отглеждане: Може да се отглежда целогодишно. Засява се от февруари до май. Напълнете саксия или сандъче с почва, заравнете и притиснете за контакт. Полейте предварително. Разпръснете семената равномерно и ги покрийте с около 1 см почва. Отново притиснете за контакт. Покрийте саксията с прозрачно фолио или друго така, че да осигурите достатъчно влажност за покълване и в същото време да наблюдавате растежа. Щом семената покълнат, махнете покривалото и сложете на светло място без директно слънце докато разсадът укрепне. Поливайте и берете реколта редовно, но без да отнемате повече от 1/3 от листата. Сейте през 2-3 седмици за по-продължителна реколта.
Ниско съдържание на въглехидрати!
5 г реколта = 100% препоръчителна дневна доза витамин К.